Silmälasien hoito-ohjeet

Huolehdi silmälaseistasi, niin ne palvelevat pitkään

Silmälasien huolellinen hoitaminen vaikuttaa suoraan niiden käyttöikään. Huolella hoidettuina linssit pysyvät pidempään kirkkaina ja naarmuttomina ja kehykset ryhdikkäinä ja käyttökelpoisina.

Näin huolehdit silmälaseistasi:

Pese linssit päivittäin juoksevassa vedessä tai erityisellä linssien puhdistusaineella ja kuivaa ne heti kevyesti puhtaalla kankaalla tai mieluummin mikrokuituliinalla, joka on erityisesti linssien puhdistamiseen tarkoitettu pehmeä nukkaamaton pyyhe. Älä koskaan puhdista linssejäsi kuivina. Puhdistusnestettä ja mikrokuituliinoja löydät omalta Tähti Optikoltasi.

Jos saat linsseihisi roiskeita esimerkiksi hedelmien tai juomien pisaroista, sateesta tai merivedestä, huuhtele linssit mahdollisimman pian juoksevalla vedellä ja kuivaa kevyesti puhtaalla liinalla. Vältä hiusten muotoilutuotteiden joutumista silmälaseillesi.

Varo silmälasejasi joutumasta liian lähelle esimerkiksi takkatulta, uunia, kiuasta tai avotulta. Älä myöskään jätä silmälasejasi auton kojelaudan päälle, koska auringon kuumuus saattaa vahingoittaa linssien pinnoitetta. Muovilinssit eivät siedä yli +80° lämpötiloja.

Älä koskaan aseta silmälasejasi lepäämään niin, että linssien pinnat ovat esimerkiksi pöytää tai muuta kovaa pintaa vasten, jolloin ne voivat naarmuttua. Silloin kun et käytä silmälasejasi, pidä ne silmälasikotelossa, joka suojaa niitä eikä naarmuta linssejä. Varmistu aina kotelon puhtaudesta, ettei siellä ole esimerkiksi hiekanjyviä ja etteivät silmälasit pääse liikkumaan kotelossa.

Käsittele silmälasejasi huolellisesti: laita lasit päähän ja pois aina molemmin käsin. Huomaa myös, että jos työnnät silmälaseja usein päälaelle, voivat kehysten saranat löystyä. Käytä silmälasisi tarvittaessa Tähti Optikolla. Asiantuntija tarkastaa silmälasiesi kunnon ja tekee mahdolliset puhdistus-, säätö- ja kiristystoimenpiteet odottaessasi. Se kannattaa!

Kuusi kultaista ohjetta silmälasien käyttäjälle

1. Puhtaat linssit – mukava katsella

Puhdista linssit mieluiten linssinpuhdistusaineella tai kädenlämpöisessä juoksevassa vedessä laimeaa puhdistusainetta käyttäen. Huuhtele lika ja saippua huolella pois. Kuivaa linssit pehmeällä, nukkaamattomalla ja puhtaalla kankaalla tai paperilla.

2. Linssiliina – kätevästi aina mukana

Voit puhdistaa linssit myös erityisellä linssiliinalla. Varmistu kuitenkin ensin, ettei liinassa tai linsseissä ole naarmuttavaa likaa. Kysy optikoltasi linssien puhdistukseen tarkoitettuja liinoja ja pesuaineita.

3. Pöydälle – linssit ylöspäin

Varo naarmuttamasta linssejä. Älä koskaan laita silmälaseja linssit pöytää tai muuta kovaa pintaa vasten. Säilytä silmälasit aina linssit ylöspäin.

4. Sopiva kotelo – paras säilytyspaikka

Säilytä silmälasit sopivan kokoisessa ja puhtaassa kotelossa.

5. Kuumuus voi vaurioittaa linssejä

Liiallinen kuumuus tai nopeat lämpötilavaihtelut esim. saunassa, avotulen ääressä, uuniluukkua avatessa tai auton kojelaudalla auringonpaisteessa voivat vaurioittaa linssejä.

6. Hyvin istuvat kehykset – mukavat käyttää

Tarkista silmälasien kunto säännöllisesti. Jos kehykset ovat löystyneet ja valuvat tai eivät muuten istu hyvin, korjauta ne optikollasi. Tarkista myös linssien kunto; naarmuuntuneet linssit voivat merkittävästi heikentää näkemisen tarkkuutta ja laatua.

Opti-Silmä

Pakkahuoneenkatu 18
90100 Oulu
Puh. 08 311 4906
info@optisilma.fi
www.optisilma.fi

Aukioloajat

Ma-Pe 9.30–17.30
La 10.00–14.00

Suomen yrittäjät Opti-Silmä Suomalaista Palvelua Näköasiantuntija

Suosittele meitä

Facebook Twitter 29Jaa